Skip to content

Kinderopvang

Mijn Blokje biedt dagopvang aan kinderen van nul tot vier jaar en er zijn locaties met verschillende soorten groepen. Alle groepen zijn zo ingericht met speel- en spelmateriaal dat de ontwikkeling van iedere leeftijdsgroep optimaal wordt ondersteund en gestimuleerd.

Horizontale groepen
Dit zijn samengestelde groepen waarbij rekening is gehouden met een gelijkmatige leeftijdsopbouw en ontwikkelingsfase. We spreken dan over een babygroep waar baby’s vanaf 3 maanden welkom zijn. Een dreumesgroep waar kinderen tussen de 1 en 1,5 jaar starten. En een peutergroep met kinderen in de leeftijd van ongeveer 2,5 tot 4 jaar. Omdat op een horizontale groep meer kinderen in dezelfde leeftijdsfase zitten, hebben kinderen een grotere keuze aan speelkameraadjes van hun eigen niveau. Ook kunnen alle activiteiten goed worden afgestemd op deze leeftijd- en ontwikkelingsfase. Kinderen blijven gedurende een bepaalde periode in dezelfde groep; als ze ouder worden, gaan ze over naar een andere horizontale groep.

Verticale groepen
Een verticale groep houdt in dat kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar in één groep worden opgevangen. De ruimte is echter wel zodanig ingericht dat baby’s een aparte ruimte hebben om bijvoorbeeld lekker te kunnen liggen in een hangwiegje of te kruipen over de vloer en de peuters in verschillende speelhoeken naar hartenlust kunnen spelen.Door indeling in een verticale groep hebben ouders en kinderen in principe 4 jaar lang met dezelfde pedagogisch medewerkers te maken. Hierdoor kan een vertrouwensrelatie ontstaan die van belang is voor een goede communicatie, het uitwisselen van informatie en ondersteuning bij alledaagse opvoedvragen. De pedagogische medewerkers krijgen de tijd om een kind goed te leren kennen en kunnen op die manier optimaal inspelen op de individuele behoeften en mogelijkheden van een kind.

Wilt u graag eerst een kijkje komen nemen?

Inschrijven

Schrijf geheel vrijblijvend en kosteloos uw kind in